Modern solliciteren

U kent het wel…. honderden brieven schrijven en nog steeds geen reactie op uw sollicitatie, tientallen uitzendbureaus geprobeerd en nog steeds niet het werk gevonden dat u zoekt. Tegenwoordig zijn banen moeilijk te krijgen en naast u zijn er nog honderden sollicitanten die op dezelfde vacature hebben gereageerd.Toch is het belangrijk dat u niet opgeeft!

Ergens is die perfecte baan die bij u past. Alleen, hoe kunt u nu opvallen tussen al die andere sollicitanten?

In eerste instantie is het belangrijk dat u structuur en overzicht creëert in uw zoektocht naar een baan, u kunt dit doen door het 6-stappenplan op te volgen. U hoeft alleen nog maar op te vallen en op gesprek uitgenodigd te worden. Als u solliciteert bij een groot bedrijf, zal uw sollicitatie waarschijnlijk bij een afdeling terecht komen die iedere week tientallen brieven ontvangt. Bij een groot bedrijf wordt mogelijk gekeken naar uw inzetbaarheid en loon, bij een klein bedrijf is mogelijk persoonlijke contact belangrijker.

Tegenwoordig kunt u meer doen om te solliciteren, volg de stappen op en u zult verbaasd zijn over de positieve reacties van uw nieuwe werkgever.

  1. Zorg dat u al uw werkervaring, scholing en cursussen duidelijk en overzichtelijk op een rij heeft staan.
  2. Noteer een aantal van uw relevante vaardigheden, waarmee u zich kunt verkopen aan het bedrijf.
  3. Maak een flyer die u later uit kunt printen en face to face kunt aanbieden bij het bedrijf naar keuze. Zorg dat u altijd met een enthousiaste houding binnenloopt en vraag direct naar de persoon die over de sollicitaties gaat. Geef niet te snel op, maar wees ook niet opdringerig.
  4. Zet de digitale flyer in een filmpje en zet het filmpje op alle social media die u maar kunt bedenken.
  5. Zorg dat bij elk bedrijf waar u voor solliciteert, u zich heeft voorbereid. Door van tevoren informatie over het bedrijf op te zoeken en te bedenken waarom u juist bij dit bedrijf solliciteert bent u voorbereid op moeilijke vragen bij het aanbieden van uw sollicitatie.

Een voorbeeld van een flyer kunt u zien in onderstaand filmpje. De flyer is gemaakt in Powerpoint en het filmpje in Moviemaker, programma’s die op bijna iedere Windows-computer staan.

Datum: 12-02-2014

Naam: Yves Wolbers

Inhoud van begeleiding.org gebruiken? Neem contact op met Yves Wolbers.

Comments are closed.