Overzicht van hulpverlening

In het werk met cliënten merkte ik dat een cliënt met veel verschillende hulpverleners te maken heeft.

Voor de cliënt is dit vervelend, omdat het voor hem of haar vaak nicasemanagementet duidelijk is welke hulpverlener er voor hem of haar staat en vooral van welke afdeling hij of zij is. Voor de hulpverlener is het ook lastig, omdat hij of zij veel tijd kwijt is aan het uitleggen wie hij of zij is en van welke afdeling hij of zij komt.
Naar aanleiding van dit probleem heb ik het voorstel gedaan aan mijn klasgenoten Ruth (LinkedIN Ruth) , Ciska en Emmy om hier een oplossing voor te verzinnen. Gezamelijk is er een preventieplan geschreven en de flyer ontworpen met hulp van Angela (website Angela).

De personen die bij deze signalering betrokken zijn:

  • Cliënten met meerdere hulpverleners om zich heen;
  • Welzijnsorganisaties binnen Utrecht;
  • Andere organisaties, zoals: Kredietbank, psychologen/psychiaters;
  • De hulpverleners die te maken met cliënten die een breed hulpverleningsnetwerk hebben.

 

Cliënten hebben geen overzicht meer in de hulpverlening die ze krijgen

Hulpverleners merken dat cliënten niet weten waar de hulpverleners voor komen en zij moeten dit steeds opnieuw uitleggen. Doordat de cliënten niet weten waarvoor en voor wie ze nou precies komen, bereiden ze zich vaak niet voor. Dit kost de hulpverlener veel tijd.

De oplossing is het WWW'tje. De onderstaande flyer kan de hulpverlener en client helpen overzicht te krijgen, waardoor beide geholpen zijn.

Voorkant


Achterkant

Inhoud van begeleiding.org gebruiken? Neem contact op met Yves Wolbers.

 

Comments are closed.